850g/l | Water | 85% | |
130g/l | Ethanol | 13% | alcohol |
10g/l | Glycerol | 1% | suiker-alcohol |
7g/l | Zuren | 0,7% | wijnsteenzuur, appelzuur, melkzuur, citroenzuur, barnsteenzuur, azijnzuur, propionzuur, boterzuur |
3g/l | Suikers | 0,3% | glucose, fructose – definitie droog : <4g/l (smaakgrens tussen 2g/l en 4g/l) |
1,5g/l | Polyphenolen | 0,15% | tannine (druiftannine, houttannine van vatlagering) |
0,75g/l | Polysachariden | 0,075% | aminozuren, pectines, proteïnen |
1g/l – 3g/l | Mineralen | 0,1%-0,3% | kalium, calcium, magnesium, fosfaat, sulfaat |
1mg/l | Geur & smaak stoffen | 0,0001% | pyrazines, esters, ketonen, aldehyden, thiolen, lactonen, terpenen |